2010. február

Megosztás

(szülinap utáni levél)

Kedves Barátaim!

E levél megírásakor állandóan egy szám refrénje zúg a fejemben.

„Elmúltak az ünnepek,
fába szorulnak a férgek.
Már a vak tyúk sem talál szemet,
elmúltak az ünnepek.”

Előadja a Kft-zenekar. Túlesvén a hatvanadik születésnapommal kapcsolatos ceremónián, gratulációkon és meditáción, igyekszem visszazökkenni a hétköznapok szokásos ritmusába. A sajtórovatban olvasható a Népszabadság velem készült születésnapi interjúja. Azt hiszem, e témáról abból minden kiderül. Hagyjuk is.

Legutóbbi levelemben említettem, hogy két könyvön dolgozom. Szerencsére az egyiknek az első változata elkészült, és elküldhettem a szerkesztőmnek. Gy. Horváth Lászlónak (Európa, mint tudjuk). Ez a kötet Kedves kollégák címmel az idei könyvhétre terveződik, jó vastag lesz, és tartalmazza mindama beszélgetések rövidített s szerkesztett szövegét, amelyeket író kortársaimmal folytattam, az Alexandrában. 800-900 oldalnyi lesz nyomtatásban, ha jól saccolom.

Egészen hihetetlen, hogy a szerkesztő hány tévedést és pontosítást írt össze, korrektúra funkcióban használva a wordöt. Bármily furcsa, ezt a funkciót én idáig soha nem használtam, azt sem tudtam, miként működik.

Óriási megkönnyebbülés, hogy már csak a másik könyvön kell (lehet) dolgoznom. Annak a címe kapott egy ékezetet, és A csillagok világa lesz.

Mint közzétett programjaim mutatják, azt a célkitűzést, hogy ne menjek sehová, ebben a félévben még nem sikerült teljesítenem, ha nagyon kedvesen kérik, ráállok.

A Kft-szám azért is a fejemben jár, mert lesz egy fellépés a Bárka Színházban, velük, és Lévai Balázzsal, ahol előadásra kerül egy általam átírt Kft-szöveg is. Először a Macska az úton-t gondoltam átírni, de azután az Afrika címűt választottam, talán mert az előbbiről csupa szomorú jutott eszembe. Majd egyszer fölteszem ide.

Elnézést kérek a PIK levelezőitől, hamarost bepótolom az elmaradásom.

Mindenkinek a legeslegjobb 2010-et kívánom.

Maradok hívetek:

vmsigno.gif

.