2010. április

Megosztás

Kedves Barátaim!

Talán néhányan közületek nehezményezik, hogy ritkábban forgok fenn a saját honlapomon. De gondolom, akik figyelik a közleményeimet, tudják, két nagy munkában vagyok. Most úgy tetszik, hamarosan kipihenhetem magam. (Igazán rám fér.)

A héten leadom a Kedves kollégák korrektúráját, s az egyik fárasztó munkától megszabadulok. Bármily hihetetlen, összesen kilencszáz oldalról van szó, minek folytán be sem fér egy kötetbe, kettő lesz belőle. Mellékelem a címlap-tervet. Könyvhétre jelenik meg.

A másik munka a regény, A csillagok világa. Ennek első változatát egy-két héten belül fejezem be, ha igaz. Aztán félreteszem szikkadni. Lesz időm, mert október elsejei megjelenés.

Az történt még, hogy Almási Miklós nagyon szép méltatást írt rólam a szombati Népszabadságban. Igazán meghatott. Almási esztétika professzor, akadémikus. Már az is megtisztelő, hogy foglalkozik velem.

Elmesélem, hogy jártam Pécsett, megnéztem az Alexandra (Pécsi Direkt) hatalmas telepét. Még sosem jártam ott- Álmomban sem gondoltam, hogy Magyarországon ekkora tranzitraktár létezik, legalábbis könyvek számára. Más könyves meglepetés is ért, de ezzel kapcsolatban titoktartást fogadtam.

Két új könyvet kaptam ajándékba. Az egyik az amerikai Gotham központ tankönyve, ahová azok járnak,akik fikció-írást akarnak tanulni. Kezdő írók kézikönyve, ami szerintem pleonazmus, minden új könyvnél valamennyien kezdők vagyunk – én biztosan. A másik egy román szerző regénye. Őróla semmit nem tudok. A borító nagyon tetszik. Gabriela Adameşteanu: Az elveszett délelőtt (Európa). A szaga is ígéretes (nyomta a Debreceni Kinizsi nyomda).

Úgy érzem, jobbnál szebb hónapok jönnek. Remélem, mindannyiunknak.

Maradok hívetek:

vmsigno.gif

b_250_250_16777215_00_images_stories_bookcover_magyar_kedves_kollegak_01.jpgb_250_250_16777215_00_images_stories_bookcover_magyar_kedves_kollegak_02.jpg

.