2003. májusi levél

Megosztás

Kedveseim, Barátaim, honlapom rendszeres olvasói, a Vámos Miklós Baráti Kör nagyérdemű tagjai, avagy csupán véletlenül idetévedt netelők!

Elhatároztam, hogy mostantól kezdve minden hónapban írok nektek, írok egy Havi levelet. Ez nem lesz könnyű, hiszen már nagyon megszoktam, hogy főként hivatásból írok. Nem azt akarom mondani, hogy pénzért, hanem hogy irodalmi szándékkal. A Havi levelekben viszont csak egyetlen cél vezérel, az, hogy hírt adjak önmagamról, dolgaim állásáról.

Tessék. Épp a napokban fejeztem be a Sánta kutya című regény első változatát. Ez fölemelő érzés. Már letettem arról, hogy meg tudom írni. Átfésülés után kerül a kiadóhoz, s jó esélyem van arra, hogy az idei könyvhétre (június eleje) megjelenjék.

Honlapom most átszervezi a HP vállalat (azelőtt Compaq, még azelőtt Digital) - én ugyebár mindeközben ki se tettem a lábam Ungvárról, hogy a szakállas viccre utaljak.

Néhányan tettetek kritikai megjegyzéseket, ezeket továbbítottam, gondolom, április elsejétől megvalósulnak.

Saját döntésem, hogy három rovatot megszüntetünk:
- A havi idézet és az ajánlott könyvek látogatottsága nem jelentős, így ezt abbahagyom.
- A PIK-től nagyon elfáradtam. Főleg azért, mert 95 %-ban versek jöttek, hiába ismételgettem, hogy a költészethez csak annyira értek, mint bármely közepes olvasó. Ellenben rengeteg panaszt és felháborodott megjegyzést kaptam, miért írom gyakran kábé ugyanazt (mert oly egyformák a szövegek), miért nem segítek (nem ígértem, hogy az írásokat elhelyezem, csak hogy véleményezem).

Mindezek folytán a Pályakezdő Írók Klubját bizonytalan időre szüneteltetem.

Ellenben bővítjük az idegennyelvű részeket.

Kérek mindenkit, hogy a jövőben a honlappal kapcsolatos megjegyzéseit írja be a fórum vendégkönyvébe. Ha lehet, megfogadjuk.

E rovatban pedig mások is elhelyezhetik havi leveleiket, ha úgy érzik, közérdeklődésre tarthatnak számot.

Mindenkinek boldog tavaszt kíván:

VM

.