2005. áprilisi levél

Megosztás

Kedveseim,

Már megint elsuhant egy hónap, itt az április. Nem tudom, gyorsítja-e az idő múlását, hogy havonta írom ezeket a leveleket, avagy lassítja. Évi 12 jelentkezés nem túl sok. Bár nem is kevés talán. Lehet, semmi köze a leveleimnek az idő tempójához. Én mégis ezen látom, milyen sebesen múlik. Alig írtam meg az egyiket, máris a következővel tartozom.

Mióta nem érintkeztünk, megírtam a HOGY VOLT sorozat utolsó darabjait - még nem jelentek meg. Ma, április elsején jelent meg egy, s még lesz négy, ez azt jelenti, hogy június elején-közepén zárul le. Egy utószófélével. Már az is kész, csak még javítgatni kell majd. Harminckét darab lett - minden fogamra egy. Fölkavaró időutazás volt.

Más újság nincs, leszámítva a tavaszt, de megfogadtam, kerülöm az időjárásjelentést. Persze, prózaírónak nagyon csábító, hogy leírja, mit lát, ha kinéz az ablakon. Leírni az időt (a meteorológiait) és a teret, prózaírói alapfeladatok. Amerikai íróiskolákban mindig ezzel kezdik az oktatást, ezek a legelső házi feladatok. Akinek tehát szerzői tervei vannak, nem árt, ha gyakorolja.

Még az van, jut eszembe, hogy Gerendás Péter elkészült azzal a CD-jével, amit az Apák könyve ihletésére készített. A legjobb magyar szövegíróktól kért anyagot e témakörben, s kapott, Bródytól, Dusántól meg másoktól, néhány költő is írt neki, például Karafiáth és Faludy. Valamikor április közepén jelenik meg. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a fogadtatása. Akik Gerendást szeretik, nem fognak csalódni. A kérdés az, hogy hívein kívüli zenehallgatókhoz is utat talál-e.

Nekem leginkább a Két nővér című dal tetszett, annak a szövegét Fábri Péter írta. A fő rímpár: 'Két nővér - Két nő vár' egyenesen remek.

Most lassan össze kell szednem az erőmet, és belecsapni a korábban említett regénybe. Még halogatom, a fene tudja, miért. Van egy ilyen "első ecsetvonás előtti" totojázás, ezen mindig túl kell esnem.

Remélem, mindannyian nagyon jól vagytok.

Újfent köszönöm azoknak, akik A nagy könyvben szavaztak rám és írtak a fórumba. Jól esik az ilyesmi a korosodó szerzőnek.

Ki marad hívetek,

VM

.