2009. szeptember

Megosztás

Kedves Barátaim!

Azt hiszem, most tényleg vége van a nyárnak. Sokat szenvedek a Margithíd lezárása és az Árpád-híd busz-sávja miatt – mindegy. Kivettem a részem a nyári örömökből. Legjobban Szigligeten éreztem magam. A kisfiúk viszont Bükfürdőn, mint rendesen.

Ősszel újra indul a Szósz című tévéműsor az M2-őn, amelynek minden adásában részt vettem tavasszal. Most is igyekezni fogok, de lehet, hogy kettőt el kell mulasztanom, külföldi utazás miatt. Állítólag a tavaszi sorozatot valamikor meg fogják ismételni az m1-en. Elég nagy sikere volt, még az Élet és Irodalomban is dicsérte Békés Pál.

Ami az egyéb őszi személyes megjelenéseimet illeti, most az alábbiakról tudok. Voltaképp mindegyiken a Tiszta tűz című kötetem lesz a téma, még azokon is, melyek az október elsejei megjelenési dátum előtt vannak. Tehát:

  • Október 3-án 4-kor fellépek a Győri könyvszalon egyik rendezvényén. A pontos helyszínt még nem tudom.
  • Október 11-én könyvbemutató lesz Miskolcon (fél hat) és Ózdon (fél három).
  • Október 13-án Szegeden.
  • Október 27-én a III. kerületi Platán könyvtárban.
  • November 10-én Szombathelyen.

Más. Most jelent meg az Apák könyve az USÁ-ban (eddig csak Nagy Britanniában és Kanadában jelent meg angolul). Máris kaptam egy jó kritikát a Kirkus Reviews-ban, ez olyasmi, mint a Mancs (régebben Magyar Narancs), mindent és mindenkit leprázni szoktak.

Nagyjából két héten belül várható ugyane regény megjelenése Izraelben. Ezt érthető izgalommal várom. Az első borító, amelyen egy betűt sem tudok majd elolvasni, ráadásul hátul lesz…

Mindeközben gondolok rátok. Remélem, ti is rám.

Maradok hívetek:

vmsigno.gif


.