2010. augusztus

Megosztás

Kedves Barátaim!

Mozgalmas heteket hagytam magam mögött. Utazások és nyaralások olyan sorozatát, melyek miatt elhatalmasodott rajtam a vágy, hogy repteret a közeli jövőben még filmen sem szeretnék látni. Valaha a repülés valódi luxusnak számított, úgy érezhette magát az utas, mintha volna valaki. Ennek már nyoma sincs, és nemcsak a fapados légitársaságoknál, hanem például a Malévnál sem érezheti magát az utazó valakinek, jószerivel embernek sem.

Mindegy. Külföldi időzések után balatoni nyaralás.

Gondolom, az is szerepet játszhat, hogy valamennyi utazáson dolgoztam is, még akkor is, amikor a gyerekek velem voltak. Javítgattam A csillagok világa című regényt.

Most küldtem el a kiadónak, a szerkesztés után már csak egy tördelt korrektúra vár rám, és végleg el kell eresztenem a szöveg kezét. Megjelenés október elsején.

Mellékelek e könyvről (vagy inkább –ből) három dolgot. Először is a fülszöveget. Aztán egy novellásított részletet. Melyet átírtam, mert közölni szeretném az Élet és Irodalomban, szeptemberben. Ebből a belső hangokat (dőlt betűs részek) kihúztam, hogy ne lőjem le a poént. Mellékelem nektek azt a fejezetet is, amelyből a novellásított rész való, az érdekesség kedvéért.

Gondolom, most közületek is majdnem mindenki nyaral. Ahhoz jó időt és szerencsés napokat kívánok. A többieknek pedig azt, hogy vészeljék át könnyedén a meteorológiai frontokat.

Maradok hívetek,

vmsigno.gif

.