2010. november

Megosztás

Kedves Barátaim!

Életem fontos eseménye, hogy – mint tudható – október elsején megjelent A csillagok világa (Európa). Számomra ez egy nagyon fontos könyv, és ma már nem is értem, hogyan tudtam megírni. Ez nem önmagam tevése-vevése, komolyan gondolom. Persze, az alapanyag (kisfiaim gyerekszlengje) ígéretes volt, de abból csak kb. 15 % került a végleges szövegbe. Igen nagy vállalásnak éreztem, hogy a világirodalom valamennyi számomra izgalmas meséje és története (legendája, regénye, hagyománya, stb.) valamely formában belekerüljön. Féltem, nehogy túlterhelje a könyvet ez a nagy anyag. Az is aggasztott, egy emberi hangokra szerkesztett regény elviszi-e az olvasót oda, ahová szeretném.

Kaptam bíztató visszajelzéseket (hogy szerényen fogalmazzam ezt a mondatot). Persze, pontos kép majd félév múlva állítható össze. Kissé meglep, hogy épp a honlapomon csekélyebb az aktivitás ezzel kapcsolatban a szokásosnál. De úgy látszik, a válság vagy a zavaros életvitel (esetleg a kettő kombinációja) a honlapozókat is utolérte.

Jelzem még, hogy Németországban az elmúlt hónapban megjelent az Anya csak egy van ponyvakiadása, és az Utazások Erotikában (Ki a franc az a Goethe?) első kiadása is. Vom Lieben und Hassen, illetve Meine zehn Frauen címmel. (Kiadó változatlanul a Random House btb.) Boldog volnék, ha… de csitt, babonás okból nem mondom ki.

Volt némi egészségügyi problémám, de lábalok belőle. Most élvezem az indián nyarat. Őszt? Nem emlékszem ilyen gyönyörű novemberre.

Írtam két kis szösszenetet (Bajban van Isten, Tik-tak), a Népszabadságban fognak megjelenni. Közzéteszem őket itt, csak nektek. Remélem, ti mind olyan jól vagytok, amennyire kívánom nektek tiszta szívvel. Maradok hívetek,

vmsigno.gif

.