2004. szeptemberi levél

Megosztás

Kedveseim,

Mozgalmas nyár után vagyok. A legfőbb történések augusztus utolsó harmadában.

Augusztus 18-án megjelent Németországban és Ausztriában az Apák könyve. Buch der Väter, ugyebár. Várom az első kritikákat.

Augusztus huszadikán a Parlamentben volt jelenésem. Egy héttel előtte tudtam meg. Nagyon meglepődtem. Nem számítottam rá. Én persze inkább irodalmi díjakra gerjednék, de azért örültem.

Mellékelek egy fotót, hogy lássátok, miként történt.

b_250_250_16777215_00_images_stories_everyday_050601_01.jpg

Mostan már nyílnak a völgyben a kerti virágok. Tegnap és tegnapelőtt (szeptember 10-11.) volt a Szépírók Társasága első Őszi Irodalmi Fesztiválja, melynek szervezője volnék. Elég jól sikerült. A szept. 13.-i Népszabadság beszámolt róla, akit érdekel, nézze meg. Talán NOL-on is megtalálható lesz.

Számomra különösen kartársaim lefényképezése volt izgalmas. A Petőfi Irodalmi múzeum (helyszínünk) sok relikviát őriz hajdani nagy íróinkról, ezekkel fotóztuk le a mostaniakat. Jókai Mór maga faragta sétapálcájával, Déry Tibor Hermes Baby írógépével, Ady Endre íróasztalával, Szép Ernő és Füst Milán foteljában, Móricz Zsigmond karosszékében, Molnár Ferenc fából faragott kutyájával, Kazinczy álló órájával, és a többi. Az MTV 50 perces beszámolót készít a két napból, úgy tudom, a sugárzás időpontja október 8., este fél kilenc, MTV 2.

Odakinn mesés az ősz, ennek különösen azért örülök, mert néhány éve ez az évszak megszünőfélben, talán a globális fölmelegedés miatt, pedig olyan kedves, igaz?

Márkezzel tőltöm időmet, utolsó simítások. Persze, az általatok ismert (vagy ismerhető) első fejezetet (is) nagyon átírtam, de ezen talán már senki nem csodálkozik.

Vigyázzatok magatokra.
Hívetek,

VM

.