2008. áprilisi levél

Megosztás

Kedveseim,

Mindenekelőtt köszönöm mindenkinek, aki vette a fáradságot, és a dupla novelláról véleményt mondott, pontosabban küldött. Voltaképp lehetséges, hogy további három év múlva megint előveszem, és egy harmadik részt is gyártok – ugyanez a két szülő szemszögéből. (De lehet, hogy ezt nem gondolom egészen komolyan.)

Novellákat gondoltam írni az év első harmadában, eddig csak kezdeményekre futotta a kedvemből-időmből. Túl sok az utazás. Amszterdamban voltam, ahol az írók szállodájában helyeztek el (erről a Könyvjelzőben fogok részletesebben beszámolni). Most meg Svédországba megyek, Stockholm és Göteborg lesz a helyszín. (Kár, hogy nem Goetheborg…)

Náluk nincs euró, lenépszavazták (Koncz Zsuzsa szíves közlése). Így koronát kell vinnem, antiroyalista volnék pedig, de hiába. Dőre őre…

Közben kitavaszodott. A kertben tombol az aranyesők sora, szerencsére a jelek szerint nem ártott nekik az éjszakai fagy. Elődöm olyan szellemesen ültetett bokrokat, hogy tavasszal a színek fokozatosan követik egymást, kezdődik az aranysárga ragyogással, azt követi a zöld, majd a vörös és a fehér.

Boldog és virágos tavaszt mindenkinek!

Hívetek,

vmsigno.gif

.