Blog No. 34

Megosztás

Kedves Barátaim,

Új év – új helyek. Eztán hétfő lesz a föllépő napom.

Szólóestjeimet, melyek valamelyest a KÉSZ REGÉNY folytatásai, meglepetésre a Puskin moziban tartom majd, szám szerint öt darabot, gyakorlatilag minden hónap első hétfőjén, este hétkor DR VÁMOS RENDEL címmel. Itt azonban kevesebb szerep jut majd a közönségnek, s nagyobb nekem. Hétfőileg az egyetlen kivétel április elseje, azt a dátumot mindenképp szerettem volna, ám keddre esik.

Bornai Tiborral ugyancsak öt alkalomra szerződtünk, szintén hétfőkre (nagyjából a havi másodikra), e koncertek a Budapest Jazz Clubban lesznek (a Duna – később Odeon – mozi helyén). Ennek  a műsornak azt a címet adtam: VÁMOS MIKLÓS SMALL BAND, jazz rajongók biztosan mosolyognak ezen. Minden alkalommal lesz velünk special guest, kiváló zenészek – akit érdekel, böngéssze alant a részletes listát. A vendégek névsorának az eleje már tény, a többi még csak terv.

Mindkét szériát fölveszi a D1 TV, tehát az estek nyilvános tévéfelvételnek számítanak, ennek azonban a műsor szempontjából semmi jelentősége, nincs leállás, ismétlés, vagy bármi egyéb zavaró megoldás. Magyarán nem törődünk sem a kamerákkal, sem a technikával, csak magunkkal, egymással, és a nagyérdemű közönséggel.


DR VÁMOS RENDEL (ne tessék kopogni!)
Helyszín: Puskin mozi (Budapest, V. kerület, Kossuth Lajos u. 18.)
Az előadások körülbelül hetven percesek, szünet nélkül. Nyilvános tévéfelvétel.

I. Jogi esetek
Időpont: február 3., 19 óra.

II. Lélektani gubancok
Időpont: március 3., 19 óra.

III. A közönségé a szó (itt a KÉSZ REGÉNY „módjára” a vállalkozó kedvűek följöhetnek a színpadra). De lehet, hogy ez csak áprilisi tréfa…
Időpont: április 1., 19 óra.

IV. Könyvbemutató: A New York – Budapest metró
Időpont: május 5., 19 óra.

V. Káros és hasznos szenvedélyek
Időpont: június 2., 19 óra.


VÁMOS MIKLÓS SMALL BAND
Helyszín: Budapest Jazz Club, XIII. Hollán Ernő u. 7. (a Duna – később Odeon – mozi helyén) A koncertek körülbelül kétszer egy órásak, szünettel. A műsorról nyilvános tévéfelvétel készül.

b_250_250_16777215_00_images_stories_vm_and_bt.jpg

Állandó szólista és karmester: Bornai Tibor
Vezérigazgató: Vámos Miklós

I. Február 10., 19 óra, téma: a KALÓZZENE című lemez. Vendég: Falusi Mariann.

II. Március 17., 19 óra, téma: BEATLES REVIVAL, Lennon-McCartney szerzemények angolul és magyarul, ahogyan még soha nem hallotta senki.
Vendég: Szinetár Dóra.

III. Április 14., VM névnapja, 19 óra, téma: VÁMOS CLASSIC. Klasszikus, azaz komoly zenedarabok adódnak elő, a hozzájuk írt komolytalan új szöveggel. Népzene, Bach, Schumann, Beethoven, Brahms, Haydn, némi jazz és rock beütéssel.
Vendég: Dés László.

IV. Május 12., 19 óra, téma: BORNAI CLASSIC. Bornai Tibor néhány klasszikus zenére írt szövege (például Vivaldi Négy évszak-jának largója), és klasszikussá vált híres slágerei a KFT-vel, Koncz Zsuzsával és szólólemezein.
Vendég: Bródy János.

V. Június 9., 19 óra, téma: SZÍVKÜLDI. A Vámos Miklós Small Band mintegy 80 számból álló repertoárjából a közönség választhat, s küldhet dalokat szeretteinek. Vendég: Tolcsvay László.


 

A viszontlátásig maradok hívetek:

vmsigno.gif

Budapest, 2014. január 20.

Hozzászólások  

#3 VM holnap adminisztrátora 2014-01-23 13:57
Kedves lizsu,
igen, magunk is észleltük a problémát, rajta vagyunk a javításon, hamarosan fent lesz a helyes időpont. :)

Ne veszítsétek el éberségeteket! :)

Üdv.
admin
#2 Liszka Zsuzsanna 2014-01-22 15:24
Bocs, megint én: értjük, egy héttel később, május 12-én ill. jún. 9-én lesz a Duna mozi, ugye jól gondolom?
Lizsu
#1 Liszka Zsuzsanna 2014-01-22 15:19
Kedves VM!
Május 5-én két helyen is föl kellene lépned, a Puskinban és a volt Duna moziban! Mi is osztódjunk??? Ne3m probléma, megoldjuk!
Lizsu