BLOG No.23

Megosztás

Előbb-utóbb minden folytatódik, más helyen, más címmel, de töretlen örömmel.

Bízzatok bennem.

KÉRÉS: Aki szeretné, hogy továbbra is egy-két naponként blogoljak, adjon valamiféle jelet. Azt is mondja meg, miért, és miféle dolgokra kíváncsi velem meg a munkáimmal kapcsolatban.

Hozzászólások  

#12 Liszka Zsuzsanna 2013-12-12 12:50
Kedves VM!
IGEN!!! Az nagyon jó lenne, ha továbbra is megkapnánk a mindennapi blogunkat! A Zsolnay mauzóleumról valahol van egy könyvem, szívesen rászánom azt a pár napot és előkeresem, ha tudod használni.
Üdv.
Lizsu
#11 MajorGabi 2013-12-07 09:13
Még annyit szeretnék hozzászólni, hogy szamomra megtiszteltetés , hogy ebben a korban élek, amikor is lehetőségem van arra, hogy egy híres és elismert írónak a blogjat olvashatom.
Bocsanat, hogy nincs ékezetem az A betűn, de ezen a gépen nincs.
#10 Anikó 2013-12-06 22:02
Kedves Vámos Mklós! Mindig örömmel olvasom a blogbejegyzései t...csak, mert egyszerüen jóérzés, hogy megossza a gondolatait, továbbra is szívesen olvasnám. Min dolgozik. mit olvas , milyen a hangulata? Minek örült, vagy min bosszankodott aznap, hogy kapcsokódik ki? Szereti a telet, mert én nagyon! Bármilyen aznap tötént eseménnyel kapcsolatos véleményét is izgatottan olvasnám!Boldog névnapot és jó egészséget kívánok!
Anikó
#9 Sörös Inci 2013-12-06 21:38
Kedves Miklós! Dec.6.Természet esen elsősorban nagyon boldog Névnapot kívánok!Szeretn ék reagálni a tegnapi felhívásra...Ha valaki személyesen látta már valahol bármilyen műsorát,vagy részese volt a beszélgetések egyikének,bizto san megkedvelte Önt Kíváncsian várom következő írásait,lehet az regény ill.rövidebb mű.Szívesen olvasnánk a háttérmunkákról ,kutakodásról.. .hogy is áll össze egy olyan mű mint az APÁK KÖNYVE??Azt például el sem tudom képzelni,mennyi vajúdás előzhette meg,hogy állt így össze!!!Egyálta lán,hogy lehet lefordítani más nyelvekre...szó val minden érdekel,amitől az lett egy-egy mű,ami!Azt hiszem,mindanny ian ezt szeretnénk,ja és feltétlen folytatást !!! Szeretettel,Inc i
#8 MajorGabi 2013-12-06 07:16
Kedves Miklós!

Először is Nagyon Boldog Névnapot kívánok Neked!

Másodszor. Én nagyon-nagyon boldog vagyok, amikor rövidebb vagy hosszabb időközönként írsz magadról, környezetedről, napodról, gyermekeid szülinapjáról, véleményed az időjárásról vagyis mindenről, amiről eddig szó volt. Én már többször is kifejtettem véleményemet erről.
De legjobban azt szeretem , ha arról írsz, aznap hogy érezted magad, jó vagy rossz dolog történt-e.(Pers ze az a jó, ha nem rossz!) Egyszerűen csak arról írj, ha szeretnél megosztani velünk egy gondolatot. Bármit.
Tudom, ez most úgy hangzik, hogy nesze semmi fogd meg jól, de azért remélem egy kicsit segíthettem.
Szeretettel, Gabi
#7 Szabó Zsuzsanna 2013-12-05 20:59
Bármiről, bármikor - nagy érdeklődéssel olvasom. Kérlek, ne hagyd abba!
Boldog Mikulást kívánok szeretettel, Zsuzsa
#6 Tavaszlány 2013-12-05 18:15
Kedves Miklós!
Nem véletlen kérdésed, bennem felmerült, kevesen reagálnak bejegyzéseidre. De, annál többet olvassák! Ami biztatás is lehet a folytatásra.
Témától, hangulatomtól függően hozzá is szóltam többször.
Az elmúlt években privát levelezést folytattunk, azt jobban szeretem, mint mások is. Úgy érzem, neked ez a forma viszont kedvedre való, jelzi a folyamatos bejegyzésed.
Eddigi témáid nekem tetszenek, de a javaslatokkal is egyetértek. Mindenképpen lehetne picit bővebb a kifejtésed. Pld-ul írod: Lang Györgyivel jó volt beszélgetni - de miért volt jó? Aki nem hallgatta Kalózadást annak azért , aki hallgatta annak azért lehet érdekes, ha pár szóban kifejted élményedet. Önző módon kicsit többet szeretnénk az Íróból. Ha már ilyen kedves, és próbálja meghálálni, hogy kedvenc írónkká fogadtuk még anno..., akkor legyen kicsit bőbeszédűbb itt a blogon. Gondolom, ez még beleférhet, akár úgy is, hogy ritkábban írsz, de pár sorral többet.
Téged, lassan 20 éve ismert meg igazán az ország. Sokan nem is tudjuk eldönteni, a mi hibánkból nem hallottunk rólad addig, vagy más oka lehetett, h. akkor kezdtük lázasan keresni könyveidet. Nekem az első irodalmi élményem a Gáz van c. novellád volt, amit hirtelen felleltem a könyvespolcon, utána az Anya, és nincs megállás napjainkig. Legújabb könyvedben található ez a novella, ajánlom mindenki figyelmébe. Remek. Ez is, a többi is.
Te azok közé az írók közé tartozol, akinek nem csak könyveit szeretjük - és mert fontos, kritizáljuk is időnként -, hanem egyéb megnyilvánulása it, gondolatait is.
Lehet, rövidebben kellett volna reagálnom kérdésedre, de fentieket szerettem volna megosztani a kedves honlapozókkal is.
Leírtak alapján várom a folytatást, picit bővebb kifejtésben, és ha a műfaj megengedi, a választ is kérdéseinkre. Így is jó, csak egyfülű:-)

Szeretettel,
Ildikó
#5 Ága 2013-12-05 16:01
Szerintem is mehet a blog, ahogy eddig. A kutatómunkás szösszeneteket én is szívesen olvasnám, egy írótársa szokott effélékről írni a Twitterén, azokat mindig nagyon érdekesnek találom.
#4 anyatárs 2013-12-05 15:46
Jómagam is mindíg olvaslak. Nyilatkoztad valahol hogy sokat olvasol, kutatsz az új könyvvel kapcsolatban. Néha erről is írhatnál, biztosan sokunkat érdekel. Az Ötkerttel kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy szerintem egy sufniban is felléphetnél. Átsütsz mindenen.
#3 Rózsa Katalin 2013-12-05 14:45
A blogbejegyzések et én is olvasom, néha szösszenek is hozzá. Tegnap a lányommal a Károly körúti Irodalmi Kávéházban teáztunk, találkoztunk Vámos Miklóssal - ja, igen: a plakáton. Érdekel minden, hiszen izgalmas az életünk, annyi minden történik. Advent: vannak-e családi szokások, hogyan készülődik. És hát valóban: nagyon boldog névnapot kívánok: Rózsa Katalin