BLOG. No. 12

Megosztás

Ma azt mondta Ágnes, akihez tornázni járok, hogy a tankönyvcsomag kétszer annyiba kerül, mint egy közepes tablet. Miért nem kap minden iskolás inkább egy tabletet?

Hm. Még akkor is olcsóbb volna, ha néhány elveszti. És ha a tabletben volnának a tankönyvek, nem lehetne őket a suliban hagyni. Mit szóltok ehhez?

Hozzászólások  

#7 Vidor Judit 2013-11-24 17:25
Én pontosan ezen mérgelődök, nemcsak hogy olcsóbb volna, hanem ezt a sok dögnehéz könyvet nem kellene hordaniuk magukkal. Nem hiszem, hogy attól, hogy a tankönyveket nem könyv formában kapnák meg, leszoknának a könyvekről. Én támogatom az ötletet! Kezdjünk kampányt!
#6 vamos 2013-11-09 22:00
Minden ellenvetés jogos.
#5 Szabó Zsuzsanna 2013-11-07 21:04
jajjj, ne! már az is szörnyű, hogy a villamoson, buszon villanykönyvet olvasnak az emberek :( a könyvnek illata, íze van!
Nem juthat odáig a világ, hogy ne kelljen szeptemberben bekötni a könyveket. És az összevisszafirk álással mi lesz?
#4 Bláz 2013-11-07 12:56
Három gyermekünk van. A nagylányom egyetemista, a kicsik gimibe ill. alsóba járnak és sajnos tényleg nagy anyagi teher a tankönyv. Ha nem járnának úszásra, akkor már rég gerincproblémák kal küszködnének. Haladni kell a korral és szeretjük is a technikai újításokat. Mégis szeptember elején alig várják már, hogy beköthessék az új tankönyveket és mi is szagolgatjuk a ropogós könyveket mielőtt végigolvasnánk. Ez egyfajta szertartás. Persze környezetkímélő bb lenne a tablet, szerintem 15-20 év múlva már nálunk is így lesz. Más: az USA egyes tagállamaiban sajnos eltörölték a folyóírás oktatását az iskolákban. Pl. ezt nem kéne átvennünk, csak az ésszerű dolgokat. Ne droidokat neveljünk.
#3 MajorGabi 2013-11-07 08:26
Kedves VM!
Én nagyon szeretem ezeket a kütyüket, de nekem az a véleményem a témában, hogy a gyerekeknek nem tenne jót sem egészségileg sem felfogásilag a tablet használata. Persze nagyon sok érv szólna mellette, ezzel egyetértek. Viszont az nagyon jó gondolat volna, ha bizonyos tantárgyaknál egyben használhatnának a gyerekek e-tankönyveket is az iskolákban. Hiszen modern világban élünk és ez nélkülözhetetle n, hogy a mai fiatalok minél előbb megismerkedjene k a jelen világ eszközeivel, akár már a tanulásukhoz is.
Abban teljesen igaza van Ágnesnek, miszerint anyagilag, és Bigandinak, hogy súlyilag is sajnos ezzel jobban járnának a családok.
Nekem már nincsenek kisiskolás gyerekeim, de a főnököm negyedikes kislányát minden nap visszakísérem az iskolából és tapasztalom, hogy mennyire nehéz a táskája!
Mindenkit üdvözlök szeretettel:
Gabi
#2 ilonka 2013-11-06 21:36
Jó ötlet, de éppen ezért sohasem fog megvalósulni.
#1 Bigandi 2013-11-06 21:21
a súly és az ár miatt ugyan az ötlet nem rossz... Csak a gyerekek látásáért aggódnék kicsit. Meg azért más az élmény. Én biztos nem cserélnék le egy jó szagú könyvet egy villódzó gépre. Lehet, hogy már egy kissé öregecske volnék????